Portada: El cinema a l’ombra de l’Eix del mal

El 29 de gener del 2002, George W. Bush va fer servir per primer cop l’expressió “Axis of evil” (Eix del mal) per referir-se a un conjunt de països: Iran, Iraq i Corea del Nord, així com Líbia, Síria i Cuba, en segon terme. D’aquesta manera partia de la construcció d’una polarització del Bé (l’Estat) contra el Mal (els terroristes o enemics d’Estat), que ajudaria a justificar la farsa de la invasió de l’Iraq l’any 2003. És per això que aquesta expressió ha esdevingut un punt d’inflexió ineludible per entendre el funcionament de la geopolítica fins a l’actualitat, i de retruc la indústria cinematogràfica.

Pròximament, en la nostra primera cobertura, tractarem dos films que representen l’anvers i el revers de l’hegemonia actual i que aportaran una mirada panoràmica d’un motiu transcendental per a la comunitat occidental: el terrorisme.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s